Kennisbank


Thema's

Lees per regime de relevante thema's in het strafrecht.

5 Artikels

Verhoor

De strafprocedure begint vaak bij het verhoor van dader en slachtoffer. Wat zijn de exacte rechten van diegene die verhoord wordt?

5 Artikels

Aanhouding

De onderzoeksrechter kan tijdens het onderzoek de verdachte reeds aanhouden. Lees hier verder voor de wettelijke voorwaarden en termijnen.

4 Artikels

Misdrijven

Wat zijn de verschillende misdrijven in het strafrecht en hoe worden deze ingedeeld?

5 Artikels

Correctionele Rechtbank

De correctionele rechtbank is bevoegd voor de meeste misdrijven. Zij oordeelt over de schuldvraag, de strafmaat en de schadevergoeding.

4 Artikels

Strafuitvoering

Wanneer je veroordeelt wordt door de strafrechter moet de straf ook worden uitgevoerd. De wet voorziet verschillende gunsten en modaliteiten.

6 Artikels

Slachtoffer

Zowel tijdens het vooronderzoek als tijdens de procedure heeft het slachtoffer verschillende rechten. Lees hier verder.

Opiniestukken

Lees hier de laatste opiniestukken van onze advocaten.

4 Artikels

Blog

Strafrecht is een dynamisch gegeven. Omwille van een veranderende realiteit wordt deze rechtstak steeds met nieuwe problemen geconfronteerd. Lees hier de laatste opiniestukken van onze advocaten.

Een kennisbank voor al uw rechten als dader en slachtoffer.

De kennisbank bevat een enorme hoeveelheid aan nuttige informatie aangaande de specifieke rechten en wetten in het strafrecht. Ze is onderverdeeld in thema’s, wetgeving, rechtspraak en opiniestukken. De inhoudstabel vormt daarbij een handige leidraad.

Alle teksten worden geschreven en beheerd door advocaten die gespecialiseerd zijn in het strafrecht. De informatie focust zich op vaak voorkomende juridische problemen in het strafrecht en is bovendien steeds up-to-date met de recente ontwikkelingen.

Heb je juridische vragen of ben je op zoek naar een advocaat strafrecht, aarzel dan niet om ons te contacteren voor advies of bijstand op maat.